Kaygı Bozukluğu Nedir
Kaygının düzeyi “normal” seviyelerde ise bu bizi korur. Gündelik yaşantımızda, hiç kaygılanmadığınızı düşünün. Sizce neler olurdu? Ne ders çalışırdık ne işe girerdik ne de geleceğe yönelik herhangi bir amacımız ve hedefimiz olurdu. Ancak duyduğunuz endişe fazlaysa ve uzun süre devam ediyorsa, günlük işlerinizi yapmanızı engelliyorsa zamanla bu durum kaygı bozukluğuna dönüşecektir.
Kaygı bozuklukları diğer bir adıyla anksiyete; kişilerin belli uyaranlara yönelik tehlike ya da tehdit olarak görmesi sonucunda kontrol edilemeyen kaygı, korku, endişe, sıkıntı hissetmelerine neden olmaktadır. Hissedilen olumsuz duygular, fiziksel bir takım belirtileri de harekete geçirmektedir. Kalp çarpıntısı, terleme, titreme, baş dönmesi, mide bulantısı vb. bedensel duyumları harekete geçirecektir. Ancak tüm bu duyumlar, durumları yorumlama şeklimiz aslında zihnimizden geçen olumsuz düşünce ve geçmiş olumsuz deneyimlerimizden ötürüdür.
Kaygı Bozukluğunun Türleri
Yayın Anksiyete Bozukluğu
Panik Atak
Obsesif Kompulsif Bozukluklar
Seçici Konuşmazlık Bozukluğu
Ayrılma Kaygısı Bozukluğu
Sosyal Kaygı Bozukluğu
Fobiler (Agorafobi, Klostrofobi vs.)
Bir Sağlık Sorununa Bağlı Kaygı Bozukluğu
Kaygı bozukluğunuz olduğunu düşünüyorsanız Özel Yüksel Aile Danışma Merkezi’ni arayarak Uzman Klinik Psikologlarımızdan randevu alabilirsiniz. Unutmayınız ki erken teşhis oldukça önemlidir. İlk adımı atmanız için bizler buradayız, karşılıklı oturacak olsak da yanınızdaki kişileriz.