Çalışma Prensipleri

Değerli Danışanımız;

         Terapi süreci, tıpkı gündelik yaşamımızda kurduğumuz insanlar arası ilişkilerimiz gibi fedakârlık, emek ve sabır gerektirmektedir. Bundan ötürü, sizinle veya çocuğunuzla terapi sürecine girmeden önce; birlikte bu süreçte uymamız gereken ilkeler, sorumluluklar, haklar ve kurallar hakkında bilgi vermek istemekteyiz.

  • Çocuk ve Ergen seanslarımız 45 dakika, Yetişkin seanslarımız ise 50 dakika sürmektedir.
  • Seanslarımız haftada bir yapılmaktadır.
  • Seansa geç geldiğinizde psikoloğunuz görüşme süresine ekleme yapmaz ve normal süresinde bitirir. Sizden önce ve sonra bekleyen danışanlar olduğu için seansların zamanında başlayıp bitirilmesi oldukça önemlidir.
  • Görüşme süresi gerektiğinde 50 dakikayı aşabilir. Bu gibi durumlarda 75 dakika 1,5 seans, 100 dakika 2 seans olarak kabul edilir ve ona göre ücretlendirilir.
  • Randevularınız size asistanımız tarafından bir gün öncesinde hatırlatılır. Alınan randevular karşılıklı olarak verilmiş bir söz olarak kabul edilir. Psikoterapinin sağlıklı ilerleyebilmesi için psikoloğunuz ve sizin tarafınızdan ortak olarak belirlenmiş seans saatlerine göre ayarlanmaktadır. Sürecin aksamaması adına seansların düzenliliğine dikkat etmeniz oldukça önemlidir.
  • Seansa gelmemeniz söz konusu olduğunda, seans saatinizden en az 24 saat öncesine kadar iptal ettirmeniz gerekmektedir.
  • Kaza, hastalık, vefat durumları haricinde gün içinde iptal edilen seansların ücreti alınmaktadır.
  • Ücretler seans öncesinde ödenmektedir.
  • Paket seans ödemelerinde iptal olmamaktadır. Paketler aynı anda, nakit ödemeler için yapılan indirimleri kapsamaktadır. Bir seferde ödenmesi gerekmektedir.
  • Paket seanslar 6 ay içerisinde kullanılmadığında iptal olmaktadır.
  • Yapılması gerekli görülen testlerin sonuçları bir seans dahilinde danışanlara aktarılmaktadır, bu sonuç seansında, kişiye test bulguları ayrıntılı bir şekilde aktarılır ve terapi planı oluşturulur. Dolayısıyla sonuç seansları da terapi olarak kabul edilir ve ücretlendirilir.
  • Terapinin başarısı sizin istikrarlı çalışmanıza, terapilerdeki sürekliliğinize, psikoloğunuz tarafından verilen yaşantısal çalışmaların (ödevlerin) yapılmasına bağlıdır. Psikoterapinin fayda sağlaması için süreklilik önemlidir. Kullanılan yöntemlerin başarı sağlaması kişiden kişiye farklılık göstermektedir. Bu açıdan psikoloğunuza seanslarınızın gidişatı hakkında geri bildirim vermeniz önemlidir. Terapistiniz, gerekli durumlarda psikoterapi yöntemini değiştirilebilir, ilaç desteği gerekir ise psikiyatr desteği almanızı önerebilir ya da ilgili başka bir uzmana yönlendirme yapabilir.
  • Psikolog size ilaç yazamaz ya da öneremez. Psikoterapi, konusunda uzman kişilerle konuşarak sorunları aşma sürecidir. Psikoloğunuz sizin psikiyatri servisine gitmenizin gerekli olduğunu bildirir ise bunu uygulamak sizin sorumluluğunuzdadır. Bu durumda psikiyatriste/ilgili uzmana gitmeyi reddetmenizle veya ertelemenizle ilgili oluşabilecek herhangi bir mağduriyetten psikolog sorumlu değildir. Bazı durumlarda psikiyatri desteği şarttır.
  • Terapide konuşulanlar siz izin vermediğiniz sürece, gizlilik ilkesi gereği, sizinle psikoloğunuz arasında kalır. Ancak istismar, intihar riski, sizin veya yakınlarınızın zarar görmesi ya da hayati tehlike durumunda veya mahkemenin psikoloğunuzdan tanıklık yapmasını istemesi halinde sizinle veya çocuğunuz ilgili bilgileri psikoloğunuz izniniz olmadan yetkili mercilerle paylaşılabilir veya yönlendirilen diğer uzmanlar ile paylaşılabilir. Bu bilgilerin paylaşımında dayanak noktamız sadece “danışanın fayda” sağlamasıdır. Sizin ve çocuğunuzun faydasına olacağı düşünülen bilgiler, izininiz alınarak aileniz, okul psikoloğu, öğretmen gibi sizi destekleyen kişiler ile paylaşılır.
  • Grup terapilerinde, grubun gizlilik ilkesi ve kurallarına uyması gerekmektedir. Başlayan grup eğitimlerinde ve terapilerinde kayıt olunan programın tamamlanması gerekir.
  • Psikoterapiye devam etmek istememeniz durumunda en az bir seans önceden bu durumu psikoloğunuza bildirmeniz sizin durumunuzla ilgili konuların özetlenmesini ve çalışılan konuların toparlanıp sonuca ulaştırılmasını sağlayacaktır. Bu sebeple bu konuda bilgi vermeniz sizin yararınıza olacaktır.
  • Daha önceden herhangi bir uzman tarafından yapılmış test, rapor gibi değerlendirme bilgilerini, varsa kullanılan geçmiş ilaç isimlerini, geçmiş psikolog, psikiyatri, öğretmen değerlendirmelerini yanınızda getirmek size veya çocuğunuza fayda sağlayacaktır.
  • Çocuk için danışılacaksa, ilk görüşmede özel durumlar dışında sadece anne ve baba ile görüşme yapılmaktadır. Çocuk ile bir sonraki seans için randevu ayarlanır. İlk seans, ebeveynden çocuğuna dair detaylı bilginin sağlıklı şekilde alınması ve çocuğun bekleme odasında bekletilmemesi adına seanslar bu şekilde düzenlenmektedir.
  • İlk görüşmeye çocuğunuzu getirecekseniz kendisine önceden doğru şekilde bilgi vermeniz önemlidir. Bazen bazı konularda zorluklar yaşadığımızı ve bu zorlukların üstesinden gelmekte zorlanabildiğimizi, kendimizi daha mutlu hissedebilmek için uzman biri ile görüşeceğimizi. Bazen görüşmelere tek gireceğini bazense görüşmelere hep birlikte gireceklerini belirtmeleri çocuğun gideceği yere dair, nasıl bir sürecin kendisini beklediğini doğru şekilde öğrenmesi bakımından oldukça önemlidir.
  • Testlerin değerlendirme seansları ve sonuç seansları da ücretlendirilmektedir.
  • Psikoloğunuza yaklaşımı, psikoterapi yöntemi, terapilerin içeriği, gidişatı, kendi eğitimi ve deneyimi konusunda her zaman soru sorabilirsiniz.
0542 204 31 34